Hur monterar man slutsteg/förstärkare i bilen?

Läs alltid bruksanvisningen innan inkoppling sker.

När du köper slutsteg av oss så kan du få lite goda råd i samband med inkoppling.Här följer några allmänna tips vid slutstegsinstallation.

Välj en monteringsplats som erbjuder god luftväxling. Slutsteg bör inte monteras intill någon av bilens egna elektriska komponenter såsom elektroniska antenner, styrboxar, bensinpump etc och i synnerhet inte nära tändningselektronik.

Undvik att montera slutsteget hängande upp-och-ner eftersom kylflänsarnas värmeavledning då försämras. Kontrollera också att monteringsplatsen är väl skyddad från fukt.
 
Skruva inte fast slutsteget direkt i bilens chassi. Använd gärna en isolerande platta av t.ex. MDF eller liknande som underlag för monteringen. Du kan även montera det på din baslåda, se då till att baslådan är riktigt stabil så att den inte vibrerar för mycket.
 
Använd kablage av god kvalitet för ström såväl som signal.
Se tabellen för dimensionering av kabelarean i ansnittet "Hur tjocka ska kablarna vara?".
 
Ta bort batteriets minuskabel innan elektrisk installation påbörjas.
Kom ihåg att avsäkra pluskablen vid batteriet. Se säkringstabell i avsnittet "Vilken säkring ska jag ha?".
 
Signalkablage bör dras väl åtskillt från strömkablar, såväl bilens egna som slutstegskablage. Det bör heller inte korsa någon strömkabel.
En bra grundregel är att lägga signalkablage längs bilens ena tröskel och strömkablaget längs den andra. Använd gummigenomföringar om kabel dras genom torpedvägg eller annan plåt.
 
Ordentlig jordanslutning är utomordentligt viktigt både för störningsfri ljudåtergivning såväl som problemfri funktion. Skrapa plåtrent där kabelskon skall fästas. Använd en och samma jordpunkt för alla förstärkare vid flerförstärkarinstallation. Tänk på att en dålig jord resulterar oftast i en trasig huvudenhet!
 
För högtalaranslutningar rekommenderas 4 mm² till subwoofers och 2,5 mm² till sidohögtalare. Var noga med polarisationen (+ till + och - till -) annars försämras stereoperspektiv och basåtergivning dramatiskt.

FRISKT KOPPLAT HÄLFTEN BRUNNET!
(känt ordspråk)

Är du osäker så kontakta oss. (det blir billigare)

©Docent Decibel


Top

©2019 www.docent-decibel.se - All rights reserved.

Följ Oss

NYHETSBREV

Fyll i din E-mailadress för att ta del av vårat nyhetsbrev. Där finner du nyheter och erbjudanden på våra underkläder, bikini och övriga produkter.
Fyll i en korrekt E-mail adress.
Email address already subscribed. Continue if you wish to unsubscribe.
SKICKA
Unsubscribe

©2019 www.docent-decibel.se - All rights reserved.